sport

James Allison novi tehnički direktor Mercedesa

Poznati inženjer, James Allison priključio se svjetskim konstruktorskim prvacima Formule 1, a tamo će obnašati ulogu tehničkog direktora.

Mercedes AMG Petronas Motorsport objavio je kako će Allison svoju ulogu preuzeti 1. ožujka.

Allison je do sada u svojoj karijeri radio s Ferrarijem i Renaultom (Benetton, Lotus), a u svim momčadima je bio važna figura u vodstvu.

Nakon smrti supruge i napuštanja Ferrarija sredinom prošle godine, Allison se nakratko udaljio od ‘oktanskog cirkusa’ kako bi više vremena provodio sa svojom obitelji.

Međutim, sada je potvrđeno kako će Allison surađivati sa svjetskim prvacima koje je početkom ove godine napustio Paddy Lowe.

“Vrlo sam uzbuđen jer se vraćam u sport nakon kratkog vremena izvan svega. Ovo je veliki privilegij kada vam povjere poziciju u momčadi koja je bila spektakularna u posljednje tri sezone. Izuzetno se veselim što ću imati udjela u pomaganju Mercedesu da postaje sve jači u nadolazećim godinama,” rekao je Allison.

Allison će tako direktno odgovarati Toto Wolffu koji će, kao i do sada, biti šef momčad.

“Oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu Jamesu u Mercedes i veselim se radu s njim. Naš tehnički tim je izuzetno vješt na svakoj razini i oni su na vrhu tih razina nakon što su donijeli tri naslova svjetskih prvaka zaredom.”

“Nije bio lak zadatak pronaći pravu osobu koja može osnažiti našu iskusnu grupu inženjera, dati prostora našim talentiranim i mladim članovima da se razvijaju, a pritom donijeti i svoju viziju u ovu ulogu. James je pravi inženjer. Mislim da smo pronašli pravog čovjeka koji će odgovarati našim ljudima,” dodao je Wolff.

Izvor: GP1.hr