sport

James Allison pohvalio Ferrari

Mercedesov tehnički šef, James Allison, pohvalio je Ferrari u povratku među pobjednike na prvoj utrci sezone u Australiji.

Allison je prošlog ljeta napustio Maranello nakon tri godine, a onda je početkom ove godine objavljeno da stiže u Mercedes kako bi zamijenio Paddyja Lowea.

Mercedesov WO8 bio je sporiji od Ferrarijevog SF70H, a neke Allisonove ideje su ugrađene u crveni bolid. Bez obzira na međusobnu konkurenciju između njegove bivše i sadašnje momčadi, Britanac je pohvalio performanse Ferrarija.

“Ako nije bilo jasno nakon kvalifikacija, jasno je sada da će ovo biti sezona s jako mali marginama. Pohvale Ferrariju. Imali su jako brz bolid i mi jednostavno nismo bili dovoljno dobri da se držimo s njima. Nećemo paničariti. Tek je prva utrka duge sezone i osvojili smo puno bodova sa oba bolida. Trudit ćemo se da te male margine idući put odu na našu stranu,” komentirao je Allison.

Ferrari izgleda da ima vrlo dobar paket, ali Mercedes obećava da će idućeg tjedna u Kini odgovoriti. U Maranellu, čovjek koji je preuzeo Allisonove dužnosti očekuje žestoku utrku u razvoju ove sezone.

“Na stazi dobivate nagrade za vaše kolektivne napore tijekom zime. Bio je ovo naporan period za sve nas koji smo udvostručili energiju i napore. Još uvijek imamo 19 izazova ispred nas i današnje utrke pokazuju kako i najmanja stvar može napraviti razliku između vrha i začelja. Stoga, moramo nastaviti naporno pritiskati u razvoju,” rekao je Mattia Binotto.

Izvor: GP1.hr