sport

Kobayashi: Novi dijelovi stižu u Bahrein

By Vedran Kristić

Kamui Kobayashi, Caterham media

Kamui Kobayashi je potvrdio da će Caterham donijeti nove dijelove za VN Bahreina nadajući se da će im to pomoći u pronalasku potrebne brzine.

“Brzina razvoja će ove godine biti presudna. Razvojni program počinje u Bahreinu s dolaskom prvih nadogradnji koji su rezultat rada u Toyotinom zračnom tunelu i bit će dobro vidjeti kako one rade”, rekao je Japanac.

Kobayashi i njegov momčadski kolega Marcus Ericsson su završili 13. i 14. prošlog vikenda na Sepangu. Za momčad je to bio ohrabrujući rezultat s obzirom na to da oba Caterhama nisu završila utrku u Australiji. Međutim, pouzdanost ostaje problem.

“U Bahreinu ćemo se fokusirati na pouzdanost. Trebaju nam tri dobra slobodna treninga tako da u kvalifikacije i utrku možemo ući s optimiziranim set-upom kako bi vidjeli koje su performanse našeg bolida. Od zadnjeg dana predsezonskih testiranja do sada nismo uspjeli voziti bolid u specifikaciji za kvalifikacije s optimiziranim set-upom zbog problema s pouzdanosti te kišnih uvjeta u obje dosadašnje kvalifikacijske sesije. U Maleziji smo u utrci bili dobri s bolidom oko kojeg gotovo da nije bilo smislenog rada oko set-upa. Bitno je imati dobar cijeli vikend kako bi nastavili s razvijanjem svih područja bolida.”

Izvor: GP1.hr