sport

Kobayashi: Šteta što se moj prelazak Bianchija ne računa

Kamui Kobayashi, Caterham media

Kamui Kobayashi kaže da je uistinu šteta što se u rezultatu utrke za VN Kine ne računa njegov prelazak Marussije Julesa Bianchija. Japanac se borio s Francuzom tijekom utrke i na kraju ga je uspio prijeći u zadnjem, 56. krugu i osvojiti 17. mjesto. Ali zbog pogreške sudaca koji su Lewisu Hamiltonu mahali zastavom prerano označavajući tako kraj utrke, sportski pravilnik kaže da se kao krajnji rezultat uzima 54. krug utrke, što znači da se ne uzima u obzir Kobayashijev manevar.

“Nakon zbilja dobre borbe s Julesom mogu reći da sam relativno zadovoljan utrkom. Međutim, prava je šteta što se moj prelazak u zadnjem krugu ne računa zbog pogreške sudaca, to je nešto što nema veze s nama. Zadnjih nekoliko krugova smo zbilja imali dobru borbu i prešao sam ga u zadnjem krugu, da bi na kraju ispalo da su suci pogreškom mahali kockastom zastavom krug ranije. Nakon utrke je svejedno bilo dobro vidjeti kako mala pobjeda kao ta puno znači momčadi i kako nas je sve podigla na kraju vrlo teške prve četiri utrke.”

Kobayashi priznaje da se Caterham trenutno ne može boriti sa Sauberom i Lotusom ali kaže da je njegova momčad odlučna smanjiti zaostatak.

“Iako smo imali dobru borbu s Maldonadom u prvoj trećini utrke jasno je da se još ne možemo boriti s Lotusom i Sauberom, ali imamo dobar paket koji dolazi u Španjolsku i odlučni smo u namjeri da smanjimo zaostatak. Prve četiri utrke su bile teške ali završavanje s oba bolida pokazuje napredak s pouzdanošću koji smo postigli s Renaultom. Moramo nastaviti tako kako bi došli snažniji u Barcelonu.”

Izvor: GP1.hr