sport

Kodrić 16. mjestom debitirao u Formuli Renault 2.0 Alps

Naš mladi vozač Formule Renault 2.0 Alps, u svojoj prvoj utrci zauzeo je 16. mjesto u konkurenciji od 39 vozača.

Vikend je započeo vrlo dobro. Martin je u kvalifikacijama grupe B ostvario vrlo dobro 7. mjesto, što mu je u konačnici osiguralo 13. startnu poziciju za 1. utrku. Niti na slobodnim treninzima, niti u kvalifikacijama nikakvih problema nije imao. No, baš na startu kruga zagrijavanja prve utrke dogodio se problem s kvačilom, što je rezultiralo Martinovim startom iz boksa, drugim riječima, startao je posljednji. Pokušavajući vratiti izgubljeno na stazi se izvrtio, izgubio još vremena i utrku na kraju završio na 27. mjestu. Čak 12 vozača utrku nije završilo.

Da bi situacija bila gora, drugi najbrži krug iz kvalifikacija određuje startne pozicije za 2. utrku. Gume na bolidima mogu napraviti tek nekoliko brzih krugova, a zatim njihove performanse padaju i vremena po krugovima su sporija za sekundu i više. Broj guma za vikend je ograničen. U Martinovom drugom brzom krugu istaknuta je crvena zastava i kvalifikacije su prekinute. Martin je u prva dva sektora imao drugo najbrže vrijeme! Nažalost, taj krug zbog crvene zastave nije uspio završiti, pa je drugi najbrži krug bio dostatan tek za 23. startnu poziciju u drugoj utrci. Odličnom vožnjom se probio do 17. mjesta, a nakon kažnjavanja jednog od vozača završio je 16.

U obje utrke je slavio Nizozemac Nyck De Vries.

Slijedeća utrka Formule Renault 2.0 ALPS je 11.5. u francuskom Pau, no Martin već ovog vikenda nastupa u Formuli Renault 2.0 NEC u Monzi. U seriji Formule Renault 2.0 NEC Martin će nastupiti samo u nekoliko utrka, dok će u seriji ALPS odvoziti cijelu sezonu.