sport

Kodrić odličan u prvoj, bez plasmana u drugoj utrci

By Marko Rakić

Martin Kodrić

Nakon što je prošlog vikenda u Imoli započeo s utrkama u seriji Formula Renault 2.0 Alps, naš je predstavnik ovog vikenda u Monzi vozio prve dvije utrke u seriji Formula Renault 2.0 NEC – sjevernoeuropskom kupu.

Martin Kodrić tek je u dva treninga u petak mogao upoznati stazu Monza, a vremena za privikavanje nije bilo mnogo jer je već poslijepodne vozio dvije kvalifikacijske serije. Osvojio je 24. i 21. mjesto, prije nego je u prvoj utrci oduševio sve i u 25 minuta utrke napredovao za čak 12 mjesta. Završio je 12.

“Nisam nikako mogao biti zadovoljan treninzima i kvalifikacijama, ali u prvoj sam utrci bio u pravom ritmu i potpuno se napunio samopouzdanjem za drugu utrku”, rekao je Kodrić.

Dodatni razlog za samopouzdanje bilo je i ponešto bolje startno mjesto, a u prva dva kruga naš je 16-godišnjak napredovao za pet pozicija, došavši s 21. na 16. poziciju. Manje poteškoće zadao mu je južnoafrički vozač O’Keefe, kojem je Parabolica bila preuska, a nakon što se iz pijeska vratio na stazu, umalo je pokupio našeg Martina. Kodrić je pak u pokušaju da izbjegne sudar s njim umalo završio u zidu, no sjajnom snalažljivošću ostao je u utrci.

“Poslije se još jedan bolid izvrtio ispred mene na Ascariju, dok sam kočio da ga izbjegnem izgubio sam dvije pozicije”, rekao je, no snalažljivosti nije bilo tri minute prije kraja 25-minutne utrke.

Na ulasku u prvi zavoj Kodrić je u pokušaju prestizanja zapeo u sendviču između dvojice vozača, a nakon što je jedan od njih zakačio stražnji dio Fortec Motorsportsa, Kodrić je završio utrku u pijesku.

“Dok sam ja pokušavao prestići čovjeka ispred sebe, još je jedan bolid pokušavao prestići nas dvojicu. Nakon dodira se više nisam mogao vratiti u utrku.”

Zanimljivo, bilo je to baš u borbi za 12. mjesto, pa je jedini Hrvat u ovom natjecanju ostao bez dva 12. mjesta iz Monze. Švicarac Louis Deletraz iz Jonas Kaufmann Racinga umalo je došao do dvostruke pobjede u Italiji.
Nakon trijumfa u prvoj utrci, u drugoj je bio drugi. Ispred njega ostao je još jedan Švicarac, također dio ekipe Jonas Kaufmann Racing – Kevin Jörg.

Kodrić već u nedjelju leti za London, gdje se neće dugo zadržati jer ga sljedećeg tjedna očekuje testiranje u Spielbergu u Austriji.

 Rezultati utrke u Monzi

 1. K. Jorg     Josef Kaufmann Racing
 2. L. Deletraz   Josef Kaufmann Racing
 3. S.Schothorst   Manor MP Motorsport
 .
 .
 .
28. M. Kodrić    Fortec Motorsport

Izvor: GP1.hr