sport

Kodrić u završnici ostao bez Top10

Kodrić

U 25-minutnoj utrci 17-godišnji hrvatski predstavnik završio je na 11. mjestu. Na Hockenheimringu u nedjelju se voze još dvije utrke.

Martin Kodrić dobro je vozio u prvoj od tri njemačke utrke ovog vikenda, ali na kraju i nije bio previše zadovoljan osvojenim 11. mjestom. Startao je s osme pozicije, a većinu utrke proveo među deset najboljih, prije nego su ga samo dvije minute prije isteka vremena prestigli Stejin Schothorst i Stefan Riener.

“Sam sam kriv”, rekao je Kodrić poslije utrke. “U drugom zavoju nakon starta dodirnuo sam vozača ispred sebe i poslije sam se cijelu utrku branio.”

I u branjenju je stigao u jednom krugu napredovati za dvije pozicije. Dogodilo se to sredinom utrke, kad je od 11. stigao do devete pozicije, ispred dvojice Nizozemaca, Schothorsta i Roya Geertsa.

No ni poslije toga nije se uspio spustiti ispod 1:40 u krugu, što je Schothorst brzo kaznio, a dva kruga prije kraja i Riener, jedini austrijski predstavnik u Hockenheimu.

Do prve pobjede u ovoj seriji došao je Šveđanin Gustav Malja. Nakon starta s pole-positiona u utrci je ostavio iza sebe Britanca Bena Barnicoata, Kodrićeva kolegu iz Fortec Motorsportsa, te dvojicu Švicaraca – Levina Amwega i Louisa Deletraza.

Peti je bio Južnoafrikanac Callan O’Keefe, a zadovoljan može biti i Francuz Aurelien Panis. Sin Oliviera Panisa završio je na šestom mjestu, što mu donosi prvu startnu poziciju u trećoj utrci u Njemačkoj.

Kodrić će u drugu startati s 12., a u treću s 11. mjesta.

Izvor: GP1.hr