sport

Kubica: Povratak u Formulu 1 je nemoguć

By Vedran Kristić

Robert Kubica, izvor: Lotus media

Robert Kubica rekao je da mu fizička ograničenja i dalje stoje na putu povratka u Formulu 1. 29-godišnji Poljak, smatran je jednim od najtalentiranijih vozača Formule 1 uoči svoje 6. sezone. Međutim, početkom 2011. gotovo je fatalno povrijeđen u nesreći u reliju zbog koje ima ograničenu pokretljivost desne ruke i šake. Kubica se trenutno natječe u WRC-u, imao je priliku testirati Mercedesov DTM automobil, a vozio je i u Mercedesovom F1 simulatoru. Međutim, postoje stvari koje više ne može raditi. Njemački Welt navodi da je Kubica nakon nesreće morao učiti pisati lijevom rukom, ali i da šalicu kave trenutno drži u lijevoj ruci. Najteže mu je, kaže, to što povratak u Formulu 1 trenutno nije moguć.

“Ograničenja su mi otežala život. Povratak u Formulu 1 nije moguć. Ne sada. Sa svojim ograničenjima, to je nemoguće, ali možda jednog dana bude”, priznao je Kubica.

Jedini problem su mu mali kokpiti bolida Formule 1 koji mu otežavaju okretanje upravljača. Više mu problema predstavljaju lakat i rame nego podlaktica i zglob.

“Neke staze poput Montreala i Barcelone mi nisu problem. Ali lakat zavoj u Monacu, s mojom rukom, to nije lako”, objasnio je Kubica.

Izvor: GP1.hr