sport

Kubica vozio u Renaultovom simulatoru

Robert Kubica nedavno je testirao u Renaultovom F1 simulatoru, potvrdio je šef momčadi Frederic Vasseur.

Sada 31-godišnji Poljak je već duže vrijeme izvan Formule 1, a njegove nade u povratak na vrh motosporta bile su drastično smanjene nakon ozbiljne ozljede ruke u reli sudaru 2011. godine.

Kubica, nekadašnji vozač BMW Saubera i Renaulta, se utrkivao u WRC seriji, a prošlog vikenda se vratio utrkivanju na stazi te je osvojio postolje u Renault Sport Trophy utrci na Spa.

Vasseur je potvrdio da je Kubica radio testne vožnje u simulatoru.

“Nije tajna da je Robert proveo neko vrijeme u simulatoru u Enstoneu. Imam dobar odnos s njim. Bilo je zanimljivo staviti ga u simulator i vidjeti kako se osjeća. On ima veliko iskustvo u ovom sportu i većinu toga u našim autima,” rekao je Vasseur.

Ranije ove sezone, dopisnik finskog Turun Sanomat za Formulu 1, Luis Vasconcelos, tvrdio je da će Kubica odraditi dio priprema guma za iduću sezonu. Vasconcelos tvrdi da bi Kubica mogao voziti barem jedan dan testa novih guma. Međutim, to je teško potvrditi jer na testu sudjeluju samo tri top momčadi.

Karijera Roberta Kubice u brzinskom auto-sportu praktički je prekinuta njegovom teškom ozljedom i kasnijim stanjem njegove desne ruke, sve do ove godine. Međutim, uspio je osvojiti drugu razinu WRC natjecanja i nikada nije krio želju da se jednoga dana vrati u Formulu 1.

Izgleda kako će, barem za sada, to i dalje ostati tek želja.

Izvor: GP1.hr