sport

Kvjat još nije dobio pravo objašnjenje za odlazak iz Red Bulla

Na današnjoj FIA-inoj press konferenciji vozača su, između ostalih, govorili Daniil Kvjat i Max Verstappen, vozači koji su prošlog tjedna zamijenili svoje momčadi. Lice i nastup mladog Rusa sve govori, ali 22-godišnjak je morao dodati da od svojeg bivšeg poslodavca još uvijek nije dobio pravo objašnjenje za degradiranje u Toro Rosso.

“Nema pravog objašnjenja. Ako šefovi žele da se nešto dogodi, to će se dogoditi.”

Daniil je za loše vijesti saznao dok je doma gledao seriju Igra prijestolja.

“Bio sam u Moskvi, ležao na kauču i gledao seriju. Tada je zazvonio telefon te mi je rečeno: ‘Zdravo, imam neke vijesti za tebe’. Razgovarali smo 20 minuta i želio sam objašnjenje. Saznao sam puno zanimljivih detalja, ali zasad ću ih zadržati za sebe.”

Doktor Marko je bio taj koji je nazvao. Završili smo s razgovorom i vratio sam se natrag kako bih do kraja pogledao svoju seriju. To je sve.”

Na pitanje prihvaća li Markove komentare u kojima je rečeno da je razlog otpusta pritisak zbog vrlo dobrog Daniela Ricciarda, Kvjat odgovara:

“Pritisak? Kada pričamo o pritisku, sedam godina sam dio Red Bullove obitelji i ne vidim to kao veliki problem. Drugi ljudi oko mene su također bili izloženi pritisku. Mislim da to ne može biti objašnjenje, da budem iskren.”

Iako vidno razočaran, Kvjat vjeruje da u Toro Rossu ima priliku pokazati svoje vrline i osigurati mjesto u Formuli 1.

“Odluka i način na koji se to odigralo je za mene bio šok. Tako je kako je. Uvijek mislim da svoj odgovor trebam dati na stazi i to se neće promijeniti. Jako mi se sviđa ova momčad. Priredili su mi toplu dobrodošlicu. Mogu osjetiti pozitivnu atmosferu. Ciljevi za mene i momčad su jasni: na stazi ću pritiskati do samih granica i na njoj ću davati svoje odgovore.”

“Mislim da sam učinio sve za Red Bull. Osvajao sam bodove, pridonosio razvojnom poslu i zajedno smo dobro radili”, rekao je Daniil.

Izvor: GP1.hr