sport

Lauda nezadovoljan kaznom Vettela

Neizvršni direktor Mercedesa, Niki Lauda nije se složio s kaznom Sebastiana Vettela nakon što se sudario s Valtterijem Bottasom na početku VN Francuske.

U prvom zavoju, Vettel s prednjim krilom udario je u zadnju lijevu gumu od Bottasovog bolida zbog čega se zavrtio i izletio sa staze.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) istražila je sudar i utvrdila krivnju Ferrarijevog vozača. Kaznu od pet sekundi odradio je drugim odlaskom u boks. Utrku je završio na petom mjestu, dok se Finac našao na sedmom mjestu, a Lauda je pokazao nezadovoljstvo kaznom i rezultatom.

“Mislim da je Mercedes mogao završiti na prva dva mjesta ali ne razumijem zašto je Vettel dobio samo pet sekundi za ovakvu pogrešku. Kazna je premala. Trebao je dobiti više, uništio je utrku za sebe i Bottasa,” rekao je Lauda.

Lewis Hamilton isto je bio iznenađen sudarom i cjelokupnim ishodom utrke na Paul Ricardu.

“Razočaran sam jer smo mogli osvojiti prva dva mjesta. To nam je cilj svaki puta, ali napravio je dobar posao danas.”

“Svi smo u prvi zavoj krenuli najjače što možemo, ali kad ti netko uništi utrku i dobije samo malo po prstima… Ne bi trebao biti u mogućnosti da se probije do dobrog rezultata,” komentirao je Hamilton.

S druge strane, Bottas je bio poprilično miran oko nastale situacije iako nije mogao postići bolju poziciju zbog oštećenja poda bolida nakon nesreće.

“Bili smo jedan uz drugog u zoni kočenja, a ja sam išao vanjskom linijom. Kasnije sam kočio, ostavio sam dovoljno prostora za njega ali mislim da je išao ravno u mene. Imao sam puknuće gume zbog koje se oštetio pod što je dalje postavilo tijek utrke,” dodao je Bottas.

Izvor: GP1.hr