sport

Lauda: Pola grida želi upražnjeno mjesto

Šef Mercedesa, Niki Lauda, rekao je kako se praktički pola grida Formule 1 ponudilo kao zamjena za svjetskog prvaka Nicu Rosberga koji se povlači iz sporta.

Nijemac je u Abu Dhabiju prošloga vikenda osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, a potom je na FIA-inoj gala večer šokirao sportsku javnost objavom da odlazi u mirovinu.

To je ostavilo upražnjeno mjesto pokraj Lewisa Hamiltona za iduću sezonu, a samo su još Manor i Sauber ostali s nepotvrđenim vozačkim mjestima za 2017.

U razgovoru za Gazzettu dello Sport, neizvršni direktor Mercedesa, Lauda, priznao je da je Rosbergova odluka pomalo dezorijentirala momčad iz Brackleyja te je dodao da je vijest saznao nekoliko sati prije objave.

“Nekoliko sati prije javne objave. Rekao nam je preko telefona. Nisam to dobro primio. Nisam to očekivao, nitko u Mercedesu nije mogao zamisliti da mu je dosta,” rekao je Lauda i nastavio.

“Isprva nisam vjerovao. ‘Nico, što si rekao, da li se šališ?’ Ali rekao je da je sve istina. Zaista nevjerojatno. Kada sam ja osvojio prvi naslov, odmah sam poželio osvojiti i drugi. To nije slučaj s Nicom. Rosbergova odluka nas je ostavila dezorijentirane i nespremne. Svi koji su sudjelovali u njegovom osvajanju nisu to dobro primili.”

Lauda se osvrnuo i na novu vozačku akviziciju. Nije htio govoriti o imenima, ali kaže kako je riskantan potez uzeti mladog vozača.

“Izgubili smo prvaka, najboljeg vozača 2016. Neće ga biti lako zamijeniti pogotovo kada su vozači takvog standarda pod ugovorom. Uzeti mladog vozača je rizik. Ne znamo hoće li biti dovoljno jak. Praktički se pola grida ponudilo,” dodao je Austrijanac.

Izvor: GP1.hr