sport

Leclerc se nada prilici za vožnju u Ferrariju s početkom sljedeće sezone

Charles Leclerc nada se da će „upecati“ svoju priželjkivanu vožnju u timu Ferrarija što je ranije moguće, odnosno već s početkom sezone 2019. godine.

Sauberov se vozač od 2016. godine spominje kao budući vozač momčadi iz Maranella, a sve vrijeme koristi za stjecanje iskustva i izoštravanje vještina na stazama Formule 1.

Prema Ferrarijevom uobičajenom konzervatizmu prilikom sastava vozača malo je vjerojatno kako će dvadesetogodišnjak zamijeniti Kimija Räikkönena nakon samo jedne sezone u Formuli 1, no to je scenarij kojemu se Leclerc nada, dao je do znanja izjavama pred nadolazeću VN Kanade.

Na pitanja o budućnosti u talijanskoj momčadi izjavio je:

„Teško je ne razmišljati o tome, svaki puta kada ljudi to spomenu izazovu mi osmijeh na licu.“

„No s druge strane, za sada to ne zvuči realno. Koncentriram se na trenutnu sezonu – mislim da je to važnije.“

„Kada bih počeo previše razmišljati i analizirati što bi se moglo dogoditi sljedeće godine, mislim da bih izgubio fokus na trenutnu sezonu, to ne bi dalo pozitivne rezultate, pa se za sada koncentriram na aktualno prvenstvo.“

“Doći će vrijeme za razmišljanje o sljedećoj sezoni, tada ću to i učiniti, i nadam se imati priliku da zauzmem mjesto u momčadi kojoj želim.”

„O tome sanjam od djetinjstva, stvarno se nadam da ću jednog dana voziti za njih.“

Leclerc vjeruje da je njegova vožnja u Sauberu, koji je pojačao veze s Ferrarijem prije ovogodišnje sezone, bila idealno mjesto za početak karijere u Formuli 1.

„ Pod manjim sam pritiskom nego kad bih započeo u nekoj većoj momčadi, oni imaju mnogo mladih vozača i znaju kako neiskusnom vozaču mogu pomoći da nauči i započne vožnju u Formuli 1, stoga je to odlično okruženje za početak“, izjavio je Charles.

Na upit o tome osjeća li da mu je potrebna srednja stepenica u momčadi između dvije klase, poput one u s Ferrarijem povezanim Haasom, prije to što se uputi u predvodničku momčad, rekao je kako su svi koraci koje Sauber poduzima u pravom smjeru za brz razvitak.

„ Budućnost momčadi izgleda obećavajuće.“

„ Simone Resta se priključio momčadi [s fokusom na razvijanje bolida na 2019. sezonu], što će biti ogroman poticaj za cjelokupnu ekipu.“

„ On ima pregršt iskustva s Ferrarijem, a kada je takva osoba dio tima to može imati samo pozitivne rezultate. O njemu sam čuo samo dobre stvari.“

„ Moramo vidjeti kako će sve funkcionirati, ne u sljedećih nekoliko utrka jer trebamo više vremena, no siguran sam da ćemo se pomaknuti na bolje u ukupnom poretku“ , zaključio je.

Izvor: GP1.hr