Vijesti

Leon CUPRA – novi rekord Nürburgringa

SEAT je na Salonu automobila u Ženevi danas predstavio svoj “Leon CUPRA paket performansi”. Leon CUPRA je već dokazao svoje nevjerojatne sportske performanse na Nürburgringu, najzahtjevnijoj trkaćoj stazi na svijetu. Poznatu sjevernu stazu Nordschleife prešao je za 7:58.4 minute, premašivši tako prethodno najbolje vrijeme za vozila na prednji pogon za oko deset sekundi. Temeljitost i trud na njemačkoj trkaćoj stazi SEAT primjenjuje u svojoj serijskoj proizvodnji modela. Radi se o još jednoj atrakciji ove marke na Salonu automobila u Ženevi, čije performanse, uzbudljiv dizajn, praktičnost za svakodnevnu upotrebu i vrhunska kvaliteta čine vlastitu klasu.

Postignuto rekordno vrijeme (7:58.4 minute) bilo je moguće zahvaljujući tehnološkoj preciznosti Leona CUPRA, opremljenog izbornim paketom performansi uključujući Brembo kočnice sjajnih performansi, koje su posebno dizajnirane za 19’’ aluminijske naplatke, kao i mogućnost odabira Michelin Pilot Sport Cup 2 guma. Prosječna brzina bila je 155 km/h, uz maksimalnu brzinu od 242 km/h na dijelu staze Tiergarten. Površina staze bila je suha. Vanjska temperatura je iznosila 10ºC dok je temperatura staze bila 8ºC. Nema sumnje da je takvo izvanredno rekordno vrijeme postignuto ne samo zahvaljujući odličnom vozilu nego i zahvaljujući vozaču koji se odlično nosio sa situacijom. Iza kola upravljača Leona CUPRA 280 bio je španjolski vozač Jordi Gené, službeni SEAT-ov vozač u razdoblju od 2003. do 2010. godine tijekom europskog prvenstva turističkih vozila (ETCC) i svjetskog prvenstva turističkih vozila (WTCC) kao i mnogih drugih. I on je bio dio razvojnog tima Leona CUPRA na Nürburgringu.

Novi Leon CUPRA čini temelj za impresivno, profesionalno vozilo za utrke koje je SEAT predstavio na Salonu automobila u Ženevi. Novi Leon Cup Racer spreman je za svoju prvu sezonu na trkaćim stazama diljem Europe. Ovo vozilo s 330 KS svoju će premijeru imati u svibnju na početku novog prvenstva za pojedinačne marke SEAT Leon Eurocup, koje će se održavati kroz šest vikend utrka u šest europskih gradova uz privlačne novčane nagrade.