Vijesti

LiveWire – prvi električni Harley-Davidson motocikl

Harley-Davidson LiveWireHarley-Davidson je otkrio Projekt LiveWire – prvi Harley-Davidson električni motocikl.

U skladu s željom tvrtke da se zadrži pristup razvoja proizvoda prilagođen zahtjevima kupaca, počevši od sljedećeg tjedna, odabrani korisnici diljem svijeta će moći voziti i dati povratnu informaciju o električnom motociklu, te pri tome pomoći da se oblikuje budućnost prvog električnog motocikla Harley-Davidson.

Iako neće biti odmah u prodaji, Projekt LiveWire je posebno dizajniran za potrebe uvida u zahtjeve i očekivanja vozača električnog Harley-Davidson motocikla.

“Amerika je uvijek bila spremna za nove izume”, rekao je Matt Levatich, predsjednik i glavni operativni direktor, Harley-Davidson Motor Company. “Poput Amerike i Harley-Davidson se u prošlosti nekoliko puta iznova stvarao i to uz pomoć kupaca koji su nas vodili svakim korakom tog puta. Projekt LiveWire je još jedan uzbudljiv trenutak u našoj povijesti vođen smjernicama kupaca.”

Potaknut tim nasljeđem, Projekt LiveWire Experience poziva kupce da isprobaju motocikl, daju povratnu informaciju i nauče više o priči samog motocikla. Čak i oni koji još ne voze će imati priliku osjetiti moć projekta LiveWire kroz Jumpstart – simulirano iskustvo vožnje.

Američka turneja u 2014.g., koja započinje svoje putovanje na Route 66, posjetiti će više od 30 Harley-Davidson zastupništva do kraja godine. U 2015. godini Projekt LiveWire Experience će se nastaviti u SAD-u i proširiti u Kanadu i Europu.

“Ovaj projekt ima temelje na mnogim nedavnim uspješnim projektima Harley-Davidsona’’ rekao je Levatich. “U samo posljednjih nekoliko godina, mi smo proširiti naš doseg kako bi zadovoljili sve zahtjeve raznolikog društva, kao što smo i nanovo izumili naš pristup razvoju proizvoda i proizvodnje. To je dovelo do najsuvremenijih proizvoda kao što su nedavno pokrenuti Projekt Rushmore, Street 500 i 750, te otkrivanje Projekta LiveWire.”

Ovaj uzbudljivi novi motocikl kombinira stil tradicije tvrtke s najnovijom tehnologijom te time donosi novi doživljaj s potpisom Harley-Davidson izgleda, zvuka i osjećaja.

“Projekt LiveWire je više kao prva električna gitara, a ne električni automobil,” rekao je Mark-Hans Richer, viši potpredsjednik i direktor marketinga tvrtke Harley-Davidson Motor Company. ” To je izraz individualnosti i kultni stil koji se događa u električnom obliku. Projekt LiveWire je odvažna izjava za nas kao tvrtku i brand. ”

Motocikl nudi instinktivno iskustvo u vožnji s ubrzanjem koje će paliti gume i s nepogrešivim novim zvukom.

“Zvuk je najupečatljiviji dio uzbuđenja”, rekao je Richer “Zamislite ratni avion na nosaču zrakoplova. Jedinstveni zvuk Projekta LiveWire koji je osmišljen kako bi ga se razlikovao od zvuka motora s unutarnjim izgaranjem i od drugih električnih motocikala na tržištu. ”

Dugoročniji planovi za dostupnost u maloprodaji motocikala projekta LiveWire će najviše ovisiti o mišljenju i povratnim informacijama vozača turneje Projekta LiveWire Experience.

“U svemu što radimo nudimo iskustvo vožnje za koje ne postoji isprika i vođeni smo onim što naši kupci kažu, to nam je najvažnije”, rekao je Richer. “Budući da se tehnologija električnih vozila brzo razvija, uzbuđeni smo što ćemo naučiti još više od vozača kroz njihovo iskustvo u sklopu projekta LiveWire kako bi u potpunosti razumjeti definiciju uspjeha na tržištu, kao i daljnji razvoj tehnologije.”

Pošto je vožnja velikim prostranstvom jedan od najboljih elemenata motociklizma, to naravno ostaje temeljni strateški fokus Harley-Davidsona.

“Očuvanje okoline je važno za sve nas”, rekao je Levatich. “Projekt LiveWire je samo jedan element u našim nastojanjima da se očuva i obnovi sloboda vožnje za generacije koje dolaze. Kao tvrtka koja je uspješna 111 godina, u generacijskim smislu vodimo računa o našem okruženju za narednih 111 godina.”