sport

Lopez: Lotus je bio dvije sekunde brži u Kini

Gerard Lopez; izvor: Lotus media

Vlasnik Lotusa Gerard Lopez vjeruje da je njegov tim bio dvije sekunde brži u Kini zahvaljujući Renaultu koji im je ovaj puta isporučio najnoviju nadogradnju za svoj motor koju Red Bull i njihova sestrinska momčad koriste od Bahreina. Poznato je da Renault svoje nadogradnje fokusira na Red Bull i Toro Rosso prije Lotusa i Caterhama koji za to moraju pričekati utrku do dvije. Lopez vjeruje kako se vidio veliki napredak njegove momčadi.

“U Kini smo vidjeli očiti korak naprijed s Renaultove strane. Dečki govore o skoro dvije sekunde, što je ogroman napredak. Bolid je dobar. Romain je u subotu imao problema s difuzorom tako da bi bez toga u kvalifikacijama vjerojatno mogli doći do 6. mjesta. Vjerujemo da E22 tamo pripada iako znamo da bolidi s Mercedesovim motorima gotovo i ne trebaju DRS da nas prijeđu”, rekao je Lopez za Autosport.

Lopez je nedavno zatražio jednakost od Renaulta, a vjeruje se da će sva četiri tima dobiti veliku nadogradnju za VN Španjolske gdje Lopez očekuje sljedeći korak naprijed.

“Renault obećava vrlo zanimljiv iskorak za Barcelonu. Nadamo se da ćemo početi ulaziti u prvih 10. Onog trenutka kada sam vidio probleme koje imamo s pogonskom jedinicom rekao sam da će naša prva utrka biti Barcelona, i držim se toga.”

Izvor: GP1.hr