sport

Lotus: Pola sekunde smo iza Williamsa

By Marko Rakić

Romain Grosjean, Lotus media, Bahrein GP

Nick Chester, Lotusov tehnički direktor, vjeruje kako bi njegova momčad mogla brzo uhvatiti priključak s momčadima koje su redovito u bodovima. Trenutno im je najbolji rezultat 11. mjesto iz Malezije, no nedostatak ritma u utrci, kao i slabe kvalifikacijske brzine je evidentan. Chester kaže kako bi se Pastor Maldonado borio za bodove da nije bilo sudara kojim je katapultirao Estebana Gutierreza u zrak.

“E22 ima strašan potencijal kojeg nekako trebamo otključati. U Bahreinu nismo bili dovoljno brzi, no ne treba nam mnogo performansi kako bi završili u bodovima. Trenutno smo na razini Toro Rossa. Naša kvalifikacijska brzina nije na razini ritma u utrci, koji je oko pola sekunde sporiji od Williamsa i McLarena. U Maleziji je taj zaostatak iznosio jednu sekundu, što znači da smo napravili dobra poboljšanja.”

Britanac kaže kako imaju nekoliko poboljšanja za Kinu, dok se za Španjolsku sprema veliki paket nadogradnji.

“Pokušat ćemo napraviti što više posla na prvom i drugom slobodnom treningu kako bi testirali nove dijelove. Imamo nekoliko aerodinamičkih poboljšanja, no nadamo se kako ćemo uspjeti izvući više iz pogonske jedinice. Za Španjolsku se sprema veliki paket.”

Izvor: GP1.hr