sport

Lotusov cilj je pobijediti Ferrari u prvenstvu konstruktora

Romain Grosjean, Lotus media

Ekipa Lotusa uvjerena je da sada može ciljati na plasman unutar tri najbolje momčadi svjetskog prvenstva Formule 1, ispred Ferrarija, s obzirom na to da su se uvelike oporavili od lošeg starta u novu sezonu. Prošlog vikenda na VN Španjolske Lotus je osvojio svoje prve bodove ove godine s Romainom Grosjeanom koji je utrku završio na 8. mjestu. Ali Lotusovo samopouzdanje je podigla činjenica da se Grosjean mogao bolje plasirati da nije bio usporen zbog problema sa senzorom na motoru. Gerard Lopez je rekao:

“Od početka sezone govorimo da imamo stvarno dobar bolid. Ali bilo je teško zbog problema koje smo imali. Prošlog vikenda smo u nekoliko krugova imali problem s elektronikom na Romainovom bolidu koji nas je koštao borbe s Ferrarijem, ali uspjeli smo pobjeći od Raikkonena i Alonsa. Možda bi krajnji rezultat bio drugačiji i možda smo se mogli boriti za 5. ili 6. mjesto. U teoriji to znači da imamo bolid koji je iza Mercedesa, kao i svi, ali bliže Red Bullu. A to onda znači da se možemo boriti i pobijediti bilo koji drugi bolid.”

Iako su Lotusove nade da završe treći u prvenstvu upitne zbog loših rezultata s početka sezone i 62 boda zaostatka za Ferrarijem, Lopez smatra da to ne umanjuje ambicije njegovog tima.

“Želimo se boriti za treće ili četvrto mjesto u prvenstvu. Četvrtina prvenstva je iza nas, momčadi si međusobno uzimaju bodove tako da nikome nije lako, osim Mercedesu. Prema tome, moramo raditi. Kvalificirati se na 5. mjesto i biti u mogućnosti završiti 5. ili 6. jasno pokazuje da imamo dobar bolid.”

Izvor: GP1.hr