sport

Magnussen se nada čistom vikendu u Kanadi

Kevin Magnussen, McLaren media

McLarenov vozač Kevin Magnussen cilja na čist trkaći vikend u Kanadi te se nada da neće imati nikakvih problema nakon što je imao nekoliko nezgoda na posljednjim utrkama. Danski vozač imao je tehničkih problema na svom bolidu u Španjolskoj a u Monaku ga je kontakt s Kimijem Raikkonenom spustio na 10. mjesto iako je većinu utrke proveo unutar prvih 6.

“Staza izgleda dobro s dosta različitih zavoja, jedna od onih na kojima želite da bolid dobro leži jer osim dugačkog pravca uglavnom uvijek mijenjate smjer. Što se toga tiče slična je Monaku samo mnogo brža. Bilo bi lijepo imati dobar i čist vikend nakon par razočaravajućih tehničkih problema. U Španjolskoj i Monaku stvari nisu išle onako kako sam htio, bez moje krivice, tako da samo želim raditi sa svojim inženjerima i isporučiti dobar rezultat, bez nezgoda. Bit će zanimljivo vidjeti što možemo postići bez susretanja s problemima koji nas vraćaju unazad.”

Kevinov momčadski kolega Jenson Button ohrabren je stopom razvoja svoje momčadi iako je MP4-29 daleko od vodećih.

“Nakon par teških utrka pozitivno je za cijeli tim što smo osvojili bodove u Monaku. Očito je da smo i dalje daleko od onoga gdje želimo biti ali važno je da zadržimo svoj cilj a to je stalan razvoj kroz cijelu sezonu.”

Izvor: GP1.hr