sport

Magnussen utrku u Singapuru odradio bez vode

Renaultov vozač, Kevin Magnussen, završio je VN Singapura bez vode za piće u svom bolidu.

Vremenski najduža utrka koja često dostigne limit od dva sata, visoka temperatura i vlažnost. To su karakteristike ulične staze u Singapuru koja zna biti itekako teška za vozače koji tijekom utrke gube i do tri litre vode.

Danac je nakon 61 kruga utrke bio vidljivo umoran, ali je ipak uspio doći do 10. mjesta i novog boda za francusku momčad.

“Fizički je bilo jako teško. Nisam imao ništa vode u bolidu pa je bilo jako teško. Ne znam u čemu je bio problem. Nisam siguran da li uopće nije bilo vode ili je boca pukla, ali momčad mi definitivno duguje piće. Na kraju sam jednostavno morao zanemariti to i nastaviti” rekao je Magnussen za Autosport.

Magnussenu je ovo bila druga utrka u Singapuru i zasigurno da stazu u Marina Bayu, barem za sada, ne može pamtiti po dobrom. Ove godine je ostao bez vode, a 2014., dok je vozio u McLarenu, zadobio je slabije opekline zbog sjedala koje se pregrijavalo.

Usprkos poteškoćama, Magnussen je uspio doći do novog boda koji će mu sigurno pomoći u dobivanju novog ugovora. Danac kaže kako je ne korištenje mekanih guma bilo važno za uspjeh.

“Imao sam dobar start, stvarno sam ga ‘razbio’. Napredovao sam nekoliko pozicija nakon sudara. Tada sam mogao brinuti za gume, ali ključ uspjeha je bila strategija. Momčad je primijetila da smo dobri s gumama i odlučili su da idemo na dva stinta na super mekanim gumama. Balans bolida je bio dobar i uspjeli smo odraditi strategiju s dva zaustavljanja na ultrasoftu i supersoftu što se smatralo nemogućim. Međutim, mi smo donijeli odluku i isplatilo se. Da smo imali više brzine na pravcima, možda bi mogli biti bolji i od Toro Rossa i Force Indije. No, jako sam sretan i s ovim. Momčad je odradila sjajan posao preko vikenda i svi u momčadi zaslužuju ovo,” dodao je Danac.

Magnussen sada na kontu ima sedam bodova, a to su ujedno i svi Renaultovi bodovi jer njegov momčadski kolega, Jolyon Palmer, još uvijek čeka na svoje prve bodove u Formuli 1.

Izvor: GP1.hr