sport

Maldonado: Top 10 u kvalifikacijama je prvi cilj

Pastor Maldonado, Lotus media

Lotusov vozač Pastor Maldonado izjavio je kako će prvi cilj na VN Španjolske biti top 10 u kvalifikacijama. Momčad iz Enstona je i 2012. i 2013. zabilježila mjesto na postolju, a oba puta ih je osvojio Kimi Raikkonen. Venecuelanac je na ovoj stazi osvojio svoju prvu, i za sad jedinu pobjedu u Formuli 1. Bilo je to 2012. godine kada je nakon izvrsne borbe s Alonsom donio Williamsu pobjedu nakon 8 godina suše. Evo što kaže uoči novog F1 vikenda.

“Na ovoj stazi sam doživio vrhunac svoje karijere, kada sam 2012. pobijedio. Naš prvi cilj je ući u najboljih 10 na kvalifikacijama, a onda će uslijediti teška utrka, pogotovo za gume. Zasigurno će biti mnogo zaustavljanja u boksu, kao i različitih strategija. Circuit de Catalunya je vrlo teška za vozače, bolide i momčadi jer svi dobro poznaju stazu i bore se za svaku tisućinku sekunde.”

Pastor kaže kako se na VN Španjolske osjeća gotovo kao kod kuće:

“Postoje mnoge utrke koje su bliže Venecueli, ali Barcelona je vrlo posebna za mene jer tu živi dosta Venecuelanaca. Očekujem mnogo navijača i svojih zastava. Uvijek je lijepo utrkivati se pred svojim fanovima, a ja namjeravam nastaviti s dobrim rekordima na ovoj stazi.”

Izvor: GP1.hr