sport

Marchionne: Bilo je i vrijeme za pobjedu!

Ferrarijev predsjednik, Sergio Marchionne, kaže kako je već bilo i vrijeme za pobjedu Ferrarija nakon sjajnog trijumfa Sebastiana Vettela u prvoj utrci sezone, VN Australije.

Ova pobjeda isto tako znači da prvi put nakon 2013., Mercedesov vozač nije prvi u ukupnom poretku svjetskog prvenstva u Formuli 1. Vettelov momčadski kolega, Kimi Raikkonen, završio je kao četvrti i pomogao da talijanska momčad zauzme prvo mjesto u ukupnom poretku konstruktora.

”Bilo je i vrijeme za pobjedu. Presretan sam zbog ove pobjede i hvala svim navijačima Ferrarija koji su bili uz nas. Čekali smo na ovu pobjedu više od godinu dana.”

”Sebastian je danas bio fenomenalan. Nadam se da će se i Kimi uskoro pridružiti momčadskom kolegi u borbi za vrh. Ovo je naravno zasluga cijele momčadi i ovdje i u tvornici. Napravili su strašan posao preko zime, jer to je jedini način ako želite uspjeti,” rekao je Marchionne.

Talijan isto tako tvrdi da je ovo tek mali korak u vrlo dugačkoj i teškoj sezoni, te upozorava svoju momčad da ostane fokusirana.

”Sada naravno treba biti svjestan da ovo nije izvršen zadatak, ovo je samo početak. Moramo se fokusirati i razvijati iz dana u dan,” dodao je predsjednik Ferrarija.

Izvor: GP1.hr