sport

Marchionne nije siguran u ostanak Vettela i Raikkonena

Ferrarijev šef Sergio Marchionne, u razgovoru za Gazzetta dello Sport, kaže da je za sada uvjeren u svoje vozače Kimija Raikkonena i Sebastiana Vettela. Tvrdi da će momčad napraviti sve kako bi im omogućila kompetitivan bolid za 2017.

Talijan ističe da će 2017. biti ključna za Ferrari, jer nije siguran hoće li Raikkonen i Vettel ostati u momčadi i 2018.

”Vidio sam Kimija u njegovom najboljem izdanju 2016., ali nisam siguran želi li se oni dalje utrkivati nakon 2017. U vezi produživanja Vettelovog ugovora, rano je o tome govoriti jer prvo mora biti zadovoljan s bolidom za sljedeću sezonu. Moramo mu dati kompetitivan bolid, a on mora dati sve od sebe,” izjavio je Sergio.

Marchionne je rekao da je odlazak Jamesa Allisona bio vrlo bolan za cijelu momčad Ferrarija. Allisona je zamijenio Mattia Binotto. Marchionne je odbacio bilo kakve glasine o dolasku Paddya Lowea iz Mercedesa.

”Radili smo na svim područjima bolida, pogotovo na aerodinamici, što je bila najslabija točka Ferrarija u proteklih nekoliko godina. A što se tiče Paddya, svi uvijek žele heroja. Mi moramo uložiti u strukturu koju trenutno imamo. Sa Mattiom Bianottom stvari su promijenile na bolje, ni za što ne žalim,” dodao je Marchionne.

Izvor: GP1.hr