Vijesti

Marke Citroën i DS za udobnu vožnju Petera Lindbergha

Kao što priliči velikim kulturnim događajima, najveće zvijezde događaja voze se u vrhunskim automobilima koji mogu zadovoljiti njihove kriterije, ali se i odlično uklopiti u cjelokupnu priču i manifestaciju. Tako su se ovom prilikom odlično uklopili marke Citroën i DS s jednim od najvećih modnih fotografa današnjice Peter Lindbergh, čija izložba će se od 8. travnja do 10. svibnja 2014. godine održavati u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Citroën Hrvatska je ovom prilikom za Petera Lindbergha i njegovu pratnju osigurao tri svoja vozila, profinjeni crni i bijeli DS5 i jedan Citroën C5 CrossTourer, lansiran u travnju na hrvatsko tržište, u kojima su gosti istinski uživali i obavljali sve obaveze i vožnje tijekom boravka u Zagrebu.

Peter Lindbergh rođen je 1944. godine u poljskom gradiću Lesznu. Nakon Drugog svjetskog rata, svega tri mjeseci nakon njegova rođenja, obitelj se preselila u njemački gradić Duisburg, u Westfaliji, odakle je Peter crpio i još uvijek crpi inspiraciju za svoje stvaralaštvo. Već s petnaest godina Lindbergh odustaje od školovanja i odlazi u Švicarsku, u potrazi za poslom i zaradom. Po povratku u Berlin,  doškolovao se na berlinskoj Likovnoj akademiji, a prvu je izložbu održao u Galeriji Denise Rene, u Düsseldorfu. 1971. godine počinje raditi kao asistent fotografu Hansu Luxu, a 1973. otvara svoj privatni fotografski studio u Düsseldorfu i radi kao komercijalni fotograf, prvenstveno s crno-bijelom fotografijom, kako bi nadišao banalnost stvarnosti u boji. Počevši s umjetničkim fotografijama za časopise Twen i Stern, Lindbergh dobiva odskočnu dasku i fotografira za Vogue, Rolling Stone, New Yorker, Harpers Bazaar, Vanity Fair i Allure, a dva je puta snimao za Pirelli kalendar. Osim kao fotograf, Peter Lindbergh poznat je kao redatelj dokumentarnih filmova.