sport

Marko: Hvala Ronu Dennisu

Red Bull je krajem 2015. godine bio u ozbiljnoj krizi sa svojim dobavljačem Renaultom pa je austrijska momčad počela okolo tražiti alternativne dobavljače. U cijeloj toj priči najviše se spominjalo ime Honde pa je čak dogovor skoro postignut. Međutim, između Red Bulla i Honde se našao Ron Dennis i njegov veto, a Helmut Marko mu sada ‘do neba’ zahvaljuje na tome.U intervjuu za Motorsport-Total, Marko se osvrnuo na krizu s Francuzima i na ‘spas’ Rona Dennisa.

“Moram ovo po prvi puta reći. Zaista sam zahvalan Ronu Dennisu što je ‘skresao’ naše ambicije prema Hondi. U protivnom bi mi sada imali Hondine motore,” rekao je Marko.

Jedina momčad koju Honda opskrbljuje je McLaren i već treću godinu za redom ne uspijevaju riješiti svoje probleme. To čudi i Red Bullovog savjetnika.

“Činjenica da je Honda napravila tako očito krive izbore je iznenađujuća. Nikad to ne bih povjerovao.”

Red Bull je na kraju uspio sačuvati svoj brak s Renaultom pa sada koriste francuske motore sa značkom TAG Heuera. Stvari sada puno bolje izgledaju nego loše 2015. Prošle sezone završili su drugi u poretku konstruktora, ali na prvoj utrci ove sezone bili su tek treća momčad iza Ferrarija i Mercedesa.

“Nažalost, trenutno smo broj tri u svim područjima i to nam otežava. Mercedesov paket je superiornij, a Ferrarijev je blizu samo u trkaćem modeu. Mercedes je pola sekunde brži, bez obzira što Lauda Tvrdi da je to tek tri desetinke. Mercedes može ići na vrh performansi u utrci. To možete vidjeti kada ih nije moguće prestići jer jednostavno pobjegnu, ali tako mogu voziti samo pet ili šest krugova u utrci,” zaključio je Helmut.

Izvor: GP1.hr