sport

Marko: Mercedes će pokušati dovesti Vettela 2018.

Mercedes će zasigurno pokušati dovesti Nijemca, Sebastiana Vettela u 2018., tvrdi Red Bullov Helmut Marko. Četverostruki svjetski prvak trenutno je zadovoljan u Ferrariju, koji je ove godine pokazao impresivnu formu na predsezonskom testiranju. Talijanska momčad za ovu sezonu nametnula se kao jedan od glavnih favorita za osvajanje titule svjetskih prvaka.

Marko kaže kako dobro poznaje Sebastiana, te da će ove sezone Nijemac odlučiti hoće li ostati s Ferrarijem ili otići u Mercedes. Ističe da ako Ferrari opet razočara ove sezone, to bi mogao biti jedan od razloga Vettelovog odlaska.

”Iskreno, mislim da Sebastianov rezultat u 2016. nije utjecao na njegovu klasu. U nekim utrkama je napravio odličan posao, ali nije imao sreće.”

”Sada će definitivno pokušati sve da uspije sa Ferrarijem. Mislim da će krajem sezone Vettel odlučiti što je najbolje za njega i gdje će nastaviti svoju karijeru,” rekao je Marko.

Red Bullov šef momčadi, dodaje kako nije slučajnost da je Mercedes Valtteriju Bottasu ponudio ugovor u trajanju od samo jedne sezone, jer poznato je da krajem ove sezone Vettelu i Fernandu Alonsu ističu ugovori.

”Mercedes će definitvno pokušati dovesti Vettela ili Alonsa 2018.,” zaključio je Helmut Marko.

Izvor: GP1.hr