sport

Marko: Wolff je paranoično uplašen da će Mercedes izgubiti superiornost

Red Bullov savjetnik Helmut Marko smatra da Toto Wolff ne želi promjenu pravilnika Formule 1 u 2017. jer je paranoično uplašen da Mercedes više neće biti dominantna momčad.

Upravo je Mercedesov šef taj koji je ovih dana najglasniji po pitanju promjene pravila. No, glasine su kako je sve više momčadi protiv tehničkih izmjena koje bi trebale stvoriti brže i agresivnije bolide za iduću godinu.

Najveći argument Wolffa je taj da Formula 1 jednostavno ne treba tražiti promjene nakon što smo gledali tri sjajne utrke ove sezone.

Međutim, Marko se ne slaže s tim.

“Imali smo sreće što smo gledali dobre utrke, ali to nisu bile normalne utrke. Bilo je ljudi koji su dolazili od iza, a nisu trebali biti tamo,” rekao je Red Bullov savjetnik.

Također, Marko je opovrgnuo tvrdnje kako je generalno mišljenje paddocka da se treba odbaciti izmjene pravila za 2017.

“Osim Wolffa i momčadi koje su ugovorom o motorima vezane s njim, svi su za to. Sergio Marchionne je apsolutno siguran. Samo gospodin Wolff ima paranoičan strah da će Mercedes izgubiti superiornost ako se promjeni i najmanja stvar na motoru ili šasiji. Toto Wolff radi sve samo da bi onemogućio ikakve promjene,” dodao je Austrijanac.

Bez obzira na Wolffa, Marko je siguran kako više nema šansi da se odbace promjene.

“Nama je jasno da promjene u 2017. i tzv. McLarenov paket dolaze,” zaključio je Marko referirajući se na kopiju pravilnika koji je smišljen od strane McLarena.

Izvor: GP1.hr