sport

Marquez priznao da bi želio probati bolid Formule 1

MarquezAct_Weisse_15n0790

Susret s Fernandom Alonsom na utrci u Mugellu ovog vikenda potaknuo je Marca Marqueza da prizna kako želi probati bolid Formule 1 u nekoj bližoj budućnosti svoje profesionalne karijere.

Deveterostruki svjetski prvak, Valentino Rossi testirao je F1 bolid za Ferrari 2006. i 2008., a 2006. je na kraju dana postavio pola sekunde sporije vrijeme od vremena Michaela Schumachera, što je dalo naslutiti kako bi legendarni Talijan mogao svoju karijeru nastaviti u Formuli 1, ali se to nije dogodilo. Marquez, koji je osvojio titulu svjetskog prvaka u svojoj debitantskoj sezoni u MotoGP-u prošle sezone je nakon utrke u Mugellu imao susret sa svojim sunarodnjakom Alonsom te je priznao kako ide Rossijevim stopama.

Jednog dana bi volio probati, ali ne znam kada. Ne prerano“, rekao je Marquez. “Nikada prije nisam upoznao Alonsa i bilo je jako lijepo razgovarati s vozačem Formule 1. Prvi puta je bio na utrci i rekao je da je nevjerojatno vidjeti MotoGP uživo.

Razgovarali smo o Formuli 1 i imalo smo isto mišljenje. Ako imate dobar bolid, možete učiniti puno toga, a ako imate loš bolid, tada nećete imati sezonu za pamćenje.

O MotoGP-u on je rekao da na TV-u sve izgleda tako lagano i glatko, ali kada gledate uživo možete vidjeti kako se motocikl kreće i proklizava cijelo vrijeme. Imamo isto mišljenje, da s motociklom, svojim tijelom i vozačkim stilom ste u mogućnosti poboljšati svoje mogućnosti na motociklu.

Marquez je produžio ugovor s Hondom do 2016. i našalio se da bi htio probati McLarenov F1 bolid, razlog je taj što Honda postaje dobavljač motora za McLarenovu F1 momčad od 2015., a nebi odbio ni Red Bull koji je njegov osobni sponzor.

Izvor: GP1.hr