sport

Massa: Iskustvo iz Williamsa je dragocjeno

Slika (34)

Williams je ove sezone jedno od najvećih iznenađenja, nakon katastrofalne 2013. u kojoj su osvojili samo 5 bodova. Uz to što imaju dobar motor, u Groveu su očito napravili i dobru šasiju, pa su tako sada konkurentni na gotovo svim stazama. Nakon nekoliko brzih staza (Red Bull Ring, Silverstone i Hockenheim), mnogi su mislili da će Williams na Hungaroringu biti tek osrednja momčad, no to se nije dogodilo. Massa i Bottas su donijeli novih 14 bodova, te ekipa sada ima 135 bodova u konstruktorskom poretku.

Felipe Massa oduševljen je sa svojom novom momčadi. Iako je do sada osvojio tek 40 bodova (55 manje od svog momčadskog kolege), Brazilac kaže kako se imaju čemu nadati jer je forma bolida odlična.

“Trebalo nam je malo vremena ali smo uspjeli. Prostora za poboljšanje ima još mnogo, no mi smo za sada zadovoljni. Imam konkurentan bolid i to je najvažnije.”

Onda se osvrnuo na svoju bivšu ekipu:

“Bi li mogao što prenijeti u Ferrari ako bi se tamo ponovno vratio? Naravno da bi, ali se ne želim nametati. Ako bih jednog dana promijenio tim, naravno da bi prenio iskustvo iz Williamsa.”

Izvor: GP1.hr