sport

Massa: Možemo se kvalificirati među prvih 5

By Vedran Kristić

Felipe Massa, Williams media

Felipe Massa vjeruje da njegova momčad i dalje ima jedan od najbržih bolida na gridu, ali priznaje da više nemaju veliku prednost kao što je to izgledalo u Australiji. Williams je danas bio fokusiran na kompletiranje dužih stintova, posebice s Bottasom koji je odvozio najviše krugova od svih vozača, čak 35. Brazilac kaže da su druge momčadi napredovale od posljednje utrke, ali je uvjeren da je plasman u prva tri reda realno za očekivati u sutrašnjim kvalifikacijama.

“Nisam iznenađen tempom Ferrarija i Red Bulla. Siguran sam da i jedni i drugi imaju dobar bolid i da će se boriti u vrhu. Vidjeli smo dobar krug Vettela, možda ćemo se s njim boriti za mjesto. Ne mogu sa sigurnošću reći, ali nadam se da se možemo kvalificirati među prvih 5. A nakon toga slijedi utrka i svašta se može dogoditi. U igri je još par jakih ekipa i nadam se da se možemo izboriti za svoju poziciju. Neće biti lako ali smatram da imamo još puno toga za pokazati”, rekao je Massa.

Massa je još jedan od vozača koji očekuje probleme s gumama kroz cijeli vikend i vjeruje da utrka može biti odlučena boljom strategijom a ne najbržim bolidom.

“Mislim da je degradacija dosta velika. Dileme će biti oko dva ili tri ulaska u boks, ovisno o tome u kakvom će stanju staza biti u odnosu na danas.”

Izvor: GP1.hr