sport

Massa: Šesto mjesto je kao pobjeda za Williams

Felipe Massa tvrdi da je šesto mjesto u utrci na VN Bahreina kao pobjeda za momčad Williamsa. Brazilac je na startu preskočio Ferrarijevog Kimija Raikkonena, a nakon Sigurnosnog Automobila prestigao je i Daniela Ricciarda u Red Bullu i zauzeo četvrto mjesto.

Massa je krajem utrke pao iza Raikkonena i Ricciarda, ali je napravio dovoljnu prednost ispred Force Indijinog Sergia Pereza i tako osigurao šesto mjesto. Taj rezultat pomogao je Williamsu u borbi za sredinu poretka, te se sada nalaze na petom mjestu sa samo bodom zaostatka za Force Indijom.

”Ovo je bila odlična utrka za nas, imao sam odličnu utrku sa savršenim startom. Prvi krug je bio odličan, uspio sam odmah proći Nicu Hulkenberga, a Kimija sam prošao u četvrtom zavoju. Gume sam održavao na optimalnoj radnoj temperaturi i nakon odlaska Sigurnosnog automobila prošao sam Ricciarda, što je bilo fantastično.”

”Nakon toga, imali su bolji tempo od nas i bili su brži. Nisam imao šanse protiv Red Bulla i Ferrarija. Ali moram priznati da je šesto mjesto u ovoj utrci za nas kao pobjeda i vrlo je važno za cijelu momčad,” rekao je Brazilac nakon utrke.

Massin momčadski kolega, Lance Stroll, nije uspio završiti svoju treću utrku za redom, nakon sudara u 13. krugu sa Španjolcem, Carlosom Sainzom.

Izvor: GP1.hr