sport

Mateschitz ponovno napao ‘novu’ Formulu 1

Red Bull - Spanish F1 Grand Prix - Practice

Dietrich Mateschitz, medijski neeksponiran vlasnik momčadi Red Bulla, obnovio je svoj napad na novu eru Formule 1. Austrijski milijarder je već kritizirao nova pravila, uključujući turbopunjene V6 motore i ograničenja oko potrošnje goriva.

Za Salzburger Nachrichten je izjavio:

“Imamo hrpu pravila, ograničenja, kazni. Prije je bilo ‘najbrži pobjeđuje’. Bilo bi nedovoljno reći da se simpatiziram s nezadovoljnim obožavateljima. Pri trenutnim uvjetima, vozač više ne može ići do granice.”

Iako je u nedjelju, u jednoj od rijetkih prilika, došao na utrku, gdje je viđen i Jean Todt, Mateschitz, koji će idućeg tjedna navršiti 70 godina, je rekao da neće tražiti promjene pravila “jer bi to bilo beskorisno”.

Mateschitz je također odbacio špekulacije da bi Red Bull mogao kupiti dionice sporta kako bi kao vlasnici utjecali na sport.

“Ne. Vjerujem da je naša stručnost drugdje.”

Pohvalio je i nedjeljni proboj Sebastiana Vettela s 15. mjesta na startu utrke do četvrtog na cilju i 12 bodova za momčad.

“Vozio je kao svjetski prvak, ali to me ne iznenađuje. Nikad se nije pogoršao, jednostavno nije imao sreće. Ljudima koji su ga prozivali da je u krizi ne bi uvijek trebalo vjerovati.”

Izvor: GP1.hr

Category: Novosti F1, Mateschitz, Red Bull