Vijesti

Mazda na ZG Auto Show-u

Mazda ZG Auto Show 2016Mazda je na ovogodišnjem ZG Auto Show-u izložila svoju cjelokupnu gamu nove generacije modela, koji svi koriste SKYACTIV tehnologiju i svi su dizajnirani prema filozofiji ‘KODO – duša pokreta’. Najstariji model u Mazdinoj ponudi, koji od predstavljanja nije doživio nikakve promjene, još uvijek je vrlo svježa Mazda3, a prošle su godine u pravoj ofenzivi novih modela predstavljeni nova Mazda2, novi mali crossover CX-3 i novi MX-5 te istovremeno temeljito osvježeni Mazda6 i CX-5, pa se Mazda može pohvaliti u prosjeku najmlađom gamom modela na tržištu.

Bili su izloženi svi aktualni Mazdini modeli, u svim karoserijskim inačicama. Iako je nova, četvrta generacija Mazde MX-5, prvi puta prikazana još 2014., mnogima je ZG Auto Show bila prva prilika vidjeti je u živo. Mazdin kultni roadster u međuvremenu se okitio titulom Svjetskog auta godine i Najboljeg automobilskog dizajna za 2016. Također, posjetitelji su po prvi puta mogli vidjeti Mazdu3 s novim posebno atraktivnim paketom TAKUMI.

Posebna poslastica za posjetitelje bilo je koncept KOERU. Koncepti i studije i prije su se rijetko pojavljivali u Zagrebu, ostajali bi uglavnom rezervirani za salone ‘prve lige’, pa izlaganje Mazdine studije budućeg crossovera srednje veličine ima posebnu težinu. KOERU pokazuje Mazdinu viziju razvoja SUV vozila i naznačuje smjernice evolucije dizajnerske filozofije ‘KODO – duša pokreta’.