Vijesti

Mazda proizvela milijun SKYACTIV vozila

Mazda Motor Corporation objavila je da je globalna proizvodnja tri SKYACTIV vozila, Mazde CX-5, Mazde6 (Atenza u Japanu) i Mazde3 (Axela u Japanu) premašila milijun jedinica, dosegnuvši krajem ožujka 2014. ukupno 1.040.000 jedinica. Sva tri modela donose cjelokupnu paletu Mazdine SKYACTIV tehnologije. Rezultat je ostvaren približno dvije godine i četiri mjeseca nakon početka proizvodnje Mazde CX-5, u studenom 2011.

Mazda je razvila SKYACTIV tehnologiju s ciljem da svakom kupcu ponudi izvrsne ekološke i sigurnosne značajke, bez žrtvovanja užitka u vožnji – kvalitete po kojoj je ova japanska marka prepoznatljiva. Raspon inovativnih tehnologija rezultat je beskompromisnog zahvata u mehaniku vozila s ciljem poboljšanja učinkovitosti osnovnih komponenti koje diktiraju temeljne performanse automobila, poput motora i mjenjača, a istovremeno je smanjena i masa vozila. Novu generaciju vozila sa SKYACTIV tehnologijom krasi Mazdin ‘KODO – duša pokreta’ dizajnerski jezik koji izražava snagu, ljepotu i napetost kretnji divljih životinja.

Prigodom obilježavanja milijun proizvedenih jedinica, Mazdin direktor i predsjednik, Masamichi Kogai, rekao je: “Uložili smo sve kapacitete u razvoj naših SKYACTIV vozila i upravo zato su ti modeli privukli tako širok spektar kupaca diljem svijeta, a mi dostigli milijun proizvedenih jedinica. Dopustite mi da u ime Mazde izrazim svoju zahvalnost svakom pojedincu koji je kupio jedan od naših automobila. S našim besmrtnim duhom izazivača i uz mnogo napornog rada, Mazda će u budućnosti proizvoditi još privlačnije automobila kojima će obogatiti živote njihovih vlasnika, to će nam pomoći i u izgradnji snažne i trajne veze s našim kupcima.”

Od kraja ožujka 2014. Mazda proizvodi svoja tri modela s cjelokupnom SKYACTIV tehnologijom u Japanu, Meksiku, Tajlandu i Kini, a prodaje ih u više od 100 zemalja i regija. Proizvođač nastavlja napore kako bi proširio ponudu i planira uvesti još pet potpuno novih modela sa SKYACTIV tehnologijom do kraja fiskalne godini koja završava u ožujku 2016.

Tags: /