sport

McLaren kontaktirao Mercedes oko motora!?

McLaren razmatra opcije nakon što su u javnost plasirani navodi kako britanska momčad opet razmatra Mercedes kao dobavljača pogonskih jedinica.

Loše performanse Hondine pogonske jedinice tijekom zimskih testiranja dovele su do špekulacija oko budućnosti njihovog partnerstva. Ugovor koji McLaren ima s japanskim proizvođačem navodno traje 10 godina, ali mogao bi se raspasti nakon samo tri.

Prema glasinama, McLaren je kontaktirao Mercedes oko ponovnog ujedinjenja. Podsjetimo, McLaren je bio s Mercedesom u prvoj godini turbo V6 hibridne ere, a onda su 2015. prešli na Hondu.

McLaren je odbio komentirati te navode na upit SkySportsa, ali su potvrdili kako “razmatraju opcije” s Hondom kako bi pokušali preokrenuti situaciju.

“Zimska testiranja su bila teška i razočaravajuća. Radimo s Hondom kako bi se pozabavili problemima i manjkavostima. Zajedno s Hondom razmatramo opcije, ali nećemo komentirati medijske špekulacije,” rekli su u McLarenu.

Mercedes je isto tako odbio komentirati navode.

Kako piše BBC, McLarenov kontakt Mercedesu opisan je kao čisto informativan i kratak te kako nije vodio nikakvim odlukama ijedne strane. Međutim, Mercedesova uprava i šef Toto Wolff kažu kako su otvoreni za mogućnost dobavljanja motora svojim bivšim partnerima.

Tako Motorsport piše:

“Dok su sastanci sazvani nakon Barcelone kako bi se pritisnulo Hondu da poduzme akcije da riješi svoj program motora, McLaren nije odbacio ideju da razgleda okolo.”

Izvor: GP1.hr