sport

McLaren ponovno u Le Mansu?

Šef momčadi McLarena, Zak Brown, smatra da su potencijalne promjene u WEC-u 2020./21. “primamljive”, sugerirajući mogući povratak.

McLaren je osvojio Le Mans 1995. ali se nisu sudjelovali u natjecanju još od 1998. Momčad predvođena Brownom se još prošle godine okušala zajedno s Andrettijem u Indianapolisu 500, gdje ih je predstavljao Fernando Alonso.

McLaren je sudjelovao u razgovorima vezanim uz budućnost WEC-a, koja još nije poznata javnosti, i smatraju da ekipa može razmisliti o budućnosti u toj seriji.

“McLaren ima dugu povijest u drugim natjecanjima, bio to CanAm, IndyCar ili Le Mans, gdje smo i pobijedili,” rekao je Brown.

“Volimo Le Mans brend. Bili smo na Indy 500 prošle godine. To je nešto što u pravim uvjetima…”

“Sjeverna Amerika je bitno tržište za nas i fanovi smo IndyCar utrkivanja tako da razmatramo naš budžet, dodatni oblici utrka je nešto o čemu razmišljamo.”

“Pravila u WEC-u koja su nam priložena su primamljiva.”

“Razmotrili bi natjecanje u novom, kako god oni to nazvali, GTP, Silhouette, LMP1, – čuo sam razne nazive. Ali ono što smatramo uzbudljivim je šansa da pobijedimo na Le Mansu. To je najveća vrijednost za trkaću momčad.”

Brown je također dodao da vlasnici McLarena nemaju ništa protiv financiranja dodatnog programa.

“Sviđa im se ideja dokle god je to financijski izvedivo, ima smisla i uklapa se s našim brendom i dokle god možemo biti konkurentni,” rekao je.

“Naši vlasnici su grupa vozača, što rad s njima čini mnogo zabavnijim.”

“Projekt s Indianapolisom 500 prošle godine, kada sam spomenuo tu ideju i kada sam rekao da je to komercijalno moguće i da ćemo biti konkurentni, nije trebalo dugo da kažu ‘Odlična ideja, idemo to učiniti’. S tog gledišta, odlično je raditi za njih,” zaključio je Brown.

Izvor: GP1.hr