sport

Mercedes će razmisliti o momčadskim odredbama

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

U Mercedesu su rekli kako bi mogli uvesti momčadske odredbe kasnije u sezoni, unatoč tome što su se odlučili da ih ne koriste do sada. Dozvolili su borbu Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga u Bahreinu, a njihova dominacija ove je godine rezultirala osvajanjem svih pole positiona i pobjeda. Međutim, Toto Wolff upozorava da u nekim drugim okolnostima situacija neće biti ista.

“Mogu postojati situacije u kojima ne smijete izgubiti puno vremena u borbi s momčadskim kolegom ako imate protivnika odmah iza leđa. U Bahreinu smo imali poseban slučaj jer smo bili izrazito dobri i imali smo jako veliku prednost, pa je lakše donijeti odluku u korist utrkivanja jer znate da je velik razmak do vozača na trećem mjestu”, rekao je Wolff za BBC Sport.

Wolff vjeruje da će Mercedes morati usvojiti drugačiji pristup ako rivali budu bili bliže njima u budućnosti.

“Što je manja prednost više se moramo paziti. Naše je pravilo da su suparnici neprijatelj broj jedan, ne momčadski kolega, tako da možda budu postojale situacije u utrci gdje ćemo to morati uzeti u obzir, ali vidjet ćemo što će se događati.”

Nakon četiri utrke Mercedes u poretku konstruktora ima 97 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Red Bull, dok Nico Rosberg ima samo četiri boda više od Lewisa Hamiltona.

Izvor: GP1.hr