sport

Mercedes želi čist trkaći vikend u Rusiji

Mercedes je uz pomoć Lewisa Hamiltona slavio na prva dva izdanja VN Rusije na Sochi Autodromu. Tehnički direktor Paddy Lowe se nada da momčad i ove godine može nastaviti u istom ritmu, u nešto ranijem terminu koji bi mogao igrati važnu ulogu kod priprema za trkaći vikend u Sočiju.

“Neobično se vratiti na utrku samo šest mjeseci nakon prethodne. Tako značajna promjena u kalendaru može donijeti dosta drugačije klimatske uvjete. Ovo je naš treći izlet na Sochi Autodrom, bit će zanimljivo vidjeti u kakvom je stanju staza.”

“U prve dvije sezone smo vidjeli dosta glatku površinu staze. Imajući na umu taj podatak, odabir srednje tvrdih, mekanih i supermekanih mješavina je dosta konzervativan ove godine.”

S obzirom na to da je ekipa iz Brackleyja imala malo teže utrke u Bahreinu i Kini, Lowe se nada čistom trkaćem vikendu u Rusiji.

“Veselimo se povratku u Rusiju i ciljamo na ponavljanje naše forme s prethodnih utrka u Sočiju. Nakon ne tako zadovoljavajućeg vikenda u Kini po pitanju pouzdanosti, jedan od prioriteta je čist vikend na obje strane garaže. U svakom slučaju, radujemo se još jednoj uzbudljivoj utrci za rastuću bazu navijača u Rusiji.”

Mercedes je nakon tri dosadašnje utrke osvojio 114 bodova, dok drugoplasirani Ferrari ima 61 bod.

Izvor: GP1.hr