sport

Mercedesovi vozači nisu očekivali toliki zaostatak za Red Bullom

Tempo Red Bullovih vozača na ulicama Kneževine je iznenadio i Mercedesov dvojac – aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona i trenutno vodećeg u prvenstvu vozača Nicu Rosberga. Hamilton smatra da će njegova ekipa imati težak zadatak kako bi sutra ostvarila pole position za nedjeljnu VN Monaka. Britanac je bio čak šest desetinki sporiji od svog kolege iz austrijske momčadi na drugom slobodnom treningu.

“Mislim da nisam odvozio odličan krug. U meni svejedno ima vremena, ne šest desetinki, ali ima nešto. Zaostatak je sigurno manji nego što izgleda, mislim da će nas i Red Bull dijeliti manje od desetinke”, rekao je Lewis.

Na pitanje je li iznenađen tempom Red Bullovog RB12, Hamilton kaže:

“Velika su prijetnja – jako, jako su brzi. Nisam iznenađen jer snaga ovdje nema velik utjecaj. Uvijek sam znao da imaju dobar bolid s dosta downforcea. Jesmo li očekivali da će biti toliko brzi? Možda ne, mislili smo da će biti tijesno, ali vidjet ćemo u subotu.”

Kvalifikacije, koje su ključne za uličnu utrku u Monaku, održavaju se sutra u 14 sati.

“Svi koji očekuju dobru utrku bi trebali znati da je ovo staza na kojoj ne možete pretjecati. Kvalifikacije će uglavnom biti utrka i u nedjelju ćete vidjeti procesiju i vlak. Nećete nas vidjeti kako se borimo, vidjet ćete slijed bolida. Unatoč tome, nadam se da će biti male razlike među bilo kojim vozačima koji se nađu na prvom, drugom i trećem mjestu. Sve će se svesti na jedan odlazak u boks, kao i prošle godine.”

Što se tiče Red Bullove brzine, iznenađen je ostao i pobjednik četiri Velike nagrade ove sezone, Nico Rosberg.

“Iznenađujuće je koliko su bili brzi. Očekivali smo ih pri vrhu ili tu negdje, ali nismo mislili da će biti toliko brzi. Sada imamo domaću zadaću.”

Rosberg je dodao da dodavanje ‘konja’ za subotnje kvalifikacije možda neće biti dovoljno kako bi Mercedes sustigao Red Bull.

“Jednostavno je, danas su bili brži od nas. Moramo vidjeti možemo li pronaći veliku količinu vremena po krugu. Još uvijek možemo pojačati svoj motor, ali to nam ne može donijeti šest desetinki”, zaključio je Nijemac.

Izvor: GP1.hr