sport

Merhi: Honda je napredovala više od McLarena

Bivši vozač Manora, Roberto Merhi, vjeruje da je Honda više napredovala sa svojom pogonskom jedinicom nego što je McLaren napredovao sa svojom MP4-31 šasijom.

Problemi japanskog proizvođača su svima već više-manje poznati, ali dvojbe postoje oko performansi šasije iako momčad iz Wokinga tvrdi kako su šasije dizajnera Petera Prodromoua bile među tri najbolje šasije grida.

Trkaći direktor britanske momčadi, Eric Boullier, je tako tvrdio kako njegova momčad može pobijediti Ferrari u Kneževini zbog superiornosti svoje šasije. I Fernando Alonso i Jenson Button uspjeli su osvojiti bodove u utrci, ali Francuz nije bio zadovoljan s krajnjim performansama bolida.

“Mislim da je Honda napredovala više nego sam očekivao. Izgleda kako imaju stabilnu top brzinu ove godine, ali šasija bolida nedostaje. U Monaku nije toliki naglasak na motoru i mogli ste vidjeti dobru šasiju Toro Rossa,” rekao je Merhi.

“Mislim da McLarenu još nedostaje 20 posto u polju motora i 20 posto u polju šasije. Fernando je završio peti, ali to je bilo zbog strategije, a ne zbog bolida. Motor se popravio ove godine, ali šasija nije napravila isti korak,” zaključio je mladi Španjolac.

Izvor: GP1.hr