Vijesti

MINI Countryman za 2014.

Nakon više od 350.000 prodanih primjeraka, na tržište je stigao novi MINI Countryman. Radi se o redizajnu prve generacije najvećeg MINI-ja, koja je u prodaji od rujna 2010. godine.

Markantne linije i dalje prate tipičnu karoseriju MINI-ja. Nova karakteristična prednja maska u obliku šesterokuta posebno ističe njegov prednji dio. U izboru su tri nove metalik vanjske boje: Jungle Green, Midnight Grey i Starlight Blue. Kontrastne boje za krov i kućišta vanjskih zrcala, crte na poklopcu motora te prvi put dostupna opcija Piano Black Exterieur dodatno ističu individualnost vozila.

Ljubitelje MINI-ja očekuje više detalja, optimizirana akustika i više premium karakteristika u interijeru kao što je, npr. tamna pozadina brzinomjera i brojača okretaja. Obujam prtljažnika se može povećati sa 350 na 1170 litara.

Poznati četverocilindrični benzinski i dizelski motorisada su zadovoljavaju EURO 6 normu. MINI Cooper S Countryman jači je za 5 kW od prethodnika, a serijska oprema uključuje šesterostupanjski ručni mjenjač dok je šesterostupanjski automatski mjenjač dostupan kao dodatna oprema (iznimka: MINI One D Countryman).

MINI Countryman je na Euro NCAP testu sigurnosti prošao s najboljom ocjenom, zahvaljujući visokoj serijskoj opremljenosti po pitanju aktivne i pasivne sigurnosti.

Za još veću zabavu u vožnji i dodatni komfor MINI nudi bogatu serijsku opremu i veliki izbor dodatne opreme. Između ostalog, tu su nova LED svjetla za maglu s pozicijskim svjetlima u LED tehnici,  Xenon prilagodljiva svjetla, panoramski krov, klima-uređaj, MINI navigaciju, sportsko podvozje, multifunkcijske tipke na upravljaču i dr.