sport

Montezemolo: Senna je želio doći u Ferrari

Luca Di Montezemolo, Ferrari media

Luca di Montezemolo otkrio je da je Ayrton Senna želio doći u Ferrari te da su održali razgovore samo nekoliko dana prije fatalne nesreće na VN San Marina, iako nije otkrio kada je točno trostruki svjetski prvak želio promijeniti momčad.

“Želio je doći u Ferrari a ja sam želio njega u timu. Kada je bio u Italiji uoči VN San Marina, sastali smo se u mom domu u Bologni u srijedu 27. travnja. Rekao mi je da cijeni stav koji smo zauzeli protiv prekomjerne uporabe elektroničkih pomagala koja nisu dozvoljavala da vozačeva vještina zasja. Razgovarali smo dugo vremena i jasno mi je rekao da želi završiti svoju karijeru u Ferrariju. Dogovorili smo se da se uskoro opet nađemo da vidimo kako možemo svladati njegove ugovorne obveze u to vrijeme. Složili smo se da bi Ferrari bio idealno mjesto za nastavak njegove karijere koja je do tada bila briljantna i jedinstvena. Nažalost, sudbina je htjela da Ayrton i Roland budu razlog jednog od najtužnijih vikenda u povijesti Formule 1.”

Ferrarijev predsjednik je u međuvremenu govorio koliko se divio Brazilcu.

“Sjećam se njegove ljubaznosti i jednostavne, gotovo stidljive prirode, koja je bila u potpunom kontrastu Senni kao vozaču, borca koji je uvijek težio najboljem. Uvijek sam cijenio njegov način vožnje. Kao svi veliki prvaci, imao je nevjerojatnu želju za pobjedom i nikad nije prestajao tražiti perfekciju, pokušavajući napredovati cijelo vrijeme. Bio je stvarno izvanredan u kvalifikacijama, ali također odličan sudionik borbi u utrkama.”

Izvor: GP1.hr