sport

Montoya: Haas ima lud plan

By Vedran Kristić

Gene Haas

Gene Haas dobio je licencu da se pridruži Formuli 1 već 2015., ali bivši vozač Juan Pablo Montoya vjeruje da Amerikanac ima potpuno krivi pristup jer ekipu misli voditi iz baze u SAD-u.

“Mislim da je potpuno ludo graditi ekipu ovdje u SAD-u. To se čak ni ne može nazvati ludim jer tako nešto uopće nema smisla. Ljudi iz Engleske se neće preseliti u Charlotte”, rekao je Kolumbijac prošlog vikenda u Long Beachu za Autosport.

Dodao je da bi Formula 1 trebala biti pažljiva kako ne bi zapostavila europske korijene radi širenja po drugim mjestima.

“Mislim da Formula 1 mora biti pažljiva i ne smije zapostaviti Europu. Tamo su pravi navijači i ljubitelji automobila. Ne želite otići voziti dalje od Europe. Znam da će druga mjesta donijeti više novca, ali zamislite da ostanete bez VN Velike Britanije ili VN Španjolske. Puno je velikih utrka i ne želite to uprskati.”

Haas je ipak odgovorio na brojne kritike koje je dobio nakon objave da želi ući u Formulu 1.

“Očito postoji nepovjerenje kada netko želi napraviti nešto što do sad nitko nije napravio. Mislim da smo fleksibilni. Ne mogu vam govoriti o drugim ljudima koji nisu uspjeli. Ne znam zašto nisu. Možda ću naučiti iz njihovih grešaka. Bio sam poprilično uspješan u projektima za koje su drugi govorili da neće uspjeti.”

Izvor: GP1.hr