sport

Norris: Ovo je ostvarenje sna

Lando Norris je potpisivanjem za momčad McLarena riješio još jedan djelić mozaika oko angažmana vozača sljedeće sezone. Ovo je za kritičare još jedna prilika da preispituju njegove sposobnosti s obzirom na mladost i neiskustvo. Sam Norris se osjeća vrlo zahvalno što mu je uopće pružena prilika i ne pomišlja na mogoću kritike oko nastupa u prvih par utrka.

“Biti najavljen kao vozač Mclarena je kao ostvarenje sna.”

“premda sam član obitelji momčadi iz Wokinga,ovaj trenutak je veoma poseban. Do sada sam o angažmanu u prvu postavu mogao samo sanjati.”

“Htio bih zahvaliti cijeloj momčadi na danoj prilici i ukazanom povjerenju,” objašnjava Norris.

Kao član McLarena, zadnjih 18 mjeseci je mogao pokazati svoje umijeće na simulatoru. Zbog iskustva u tom dijelu, daleko je od običnog novaka te mu izazov u prvoj utrci sljedeće sezone ne bi trebao biti problem.

“Htio bih zahvaliti McLarenu što je uložio toliko napor da od mene stvori potpunog vozača. Dao samsve od sebe kako bih se navikao na bolid Formule 1. Bilo da se radi o testiranjima ili nastupima na treninzima u petak,” izjavljuje Norris.

Kaže kako u Formuli 2 još uvijek ima nedovršenog posla. Trenutno u prvenstvu zaostaje 22 boda za Georgeom Russellom i slijede mu još dvije utrke (Rusija i Abu Dhabi) da preokrene taj rezultat u svoju korist. Paralelno s borbom za naslov, pokušat će usko surađivati s McLarenom kako bi naučio čim više o momčadi u koju dolazi.

“Surađivat ću s Mclarenom kako bih iskoristio svaku priliku da steknem vrijedno znanje od vozača, mehaničara i inženjera. Najbolja priprema za sljedeću sezonu mi je u vrhu prioriteta,” zaključuje Norris.

Izvor: GP1.hr