Vijesti

Nova Kia pro_cee’d u Hrvatskoj

Nova Kia pro_cee’d dostupna je od sada i hrvatskim kupcima. Kao i u prethodnoj generaciji, pro_cee’d nije samo trovratna izvedba modela cee’d, već značajan dizajnerski odmak prema sportskom, gotovo Coupe modelu.

pro_cee’d je identične širine, duljine i međuosovinkog razmaka petorovratnom modelu cee’d, ali je 40 mm niži. Izduljena Coupe linija doprinosi atraktivnosti automobila, a sportski elementi posebno su naglašeni na GT modelu, koj ima 1,6-litreni turbo benzinski motor snage 150 kW (204 KS). U standardnoj izvedbi, u ponudi su benzinski i turbo diesel motori zapremina 1,4 i 1,6 l, u rasponu snage od 66 do 99 kW, odnosno od 90 do 135 KS. Od sada je u ponudi i automatski mjenjač s dvije spojke.

Novi pro_cee’d nudi, osim atraktivnog dizajna, pregršt novih tehnologija i sustava koji doprinose ugodi vožnje i sigurnosti. Ljubitelji visoke tehnologije posebno će cijeniti sustav upozorenja pri izlasku iz vozne trake (LDWS) koji pomaže vozaču u slučaju pretjeranog umora. Iznimno je koristan i inteligentni parkirni sustav s 10 parkirnih senzora i snažnim kompjuterom. Prilikom parkiranja vozač tek nježno dodaje gas i pritišće kočnicu dok se okretanje upravljača i usmjeravanje vozila na odabrano parkirno mjesto obavlja automatski. Ljubitelje dinamičnosti dodatno će oduševiti Flex Steer sustav podešavanja upravljača ovisno o željenom načinu vožnje.

Jamstvo je 7 godina ili 150.000 km, kao i na sve ostale modele.

Početna cijena s uključenom trošarinom je 94.990,00 kn, a GT izvedba košta 199.990,00 kn.

 

Tags: / /