Vijesti

Nova Škoda Fabia i Fabia Combi debitiraju u Parizu

ŠKODA FabiaNa Salonu automobila u Parizu (od 02. do 19. listopada 2014. godine) potpuno novi mališan iz Mlade Boleslavi slavi čak dvostruku svjetsku premijeru: kao hatchback model i kao karavan. Na modnoj pisti automobila nova Škoda Fabia nastupa moderno, dinamično i emocionalno. Treća generacija modela istovremeno dobiva inovativne sustave sigurnosti, udobnosti i infotainmenta iz viših klasa vozila te je ekološki prihvatljiva kao nikada do sada. Zahvaljujući volumenu od 330 litara prtljažnik se može pohvaliti s najboljom vrijednošću u segmentu. Već od studenog nova Škoda Fabia se uvodi u Europu, a početkom 2015. godine slijedi nova Škoda Fabia Combi. S ovim dvostrukim udarcem češki proizvođač automobila odlučno nastavlja najveću ofenzivu modela u povijesti svoje tvrtke.

S gotovo 3,5 milijuna prodanih jedinica od 1999. godine Škoda Fabia je nakon Octavije najprodavaniji model marke Škoda te se sa svojim izvanrednim kvalitetama ubraja među najomiljenija vozila u svojoj klasi.

Kao prvi serijski model marke Škoda nova Škoda Fabia pokazuje evoluciju stilskih elemenata marke u ekspresivniji, emocionalniji dizajn. Dizajneri marke Škoda po prvi puta u seriji koriste elemente dizajna spektakularnog izložbenog vozila “Škoda VisionC”. Istovremeno se mogu vidjeti i elementi iz Škoda Motorsporta. Znatno oštriji nastup hatchback verzije i karavana zasniva se na kristalnim oblicima, oštrim linijama i maksimalnom preciznošću u detaljima. Fabia i Fabia Combi dobivaju usklađene i dodatno utegnute proporcije te postaju za 90 mm šire i 31 mm niže od prethodnih modela. Osim toga impresivna je i raznolikost mogućnosti individualizacije – kako izvana tako i iznutra.

Po prvi puta kod Škode je u novoj Fabiji moguće spojiti vozilo i pametni telefon na jednostavan način putem tehnike MirrorLink™ i nove funkcije SmartGate. Tako Škoda na jednostavan i povoljan način u automobil uvodi inteligenciju pametnog telefona. Zahvaljujući novim motorima (četiri benzinska i tri dizelska motora), ciljanom smanjenju težine na 980 kg te poboljšanoj aerodinamici, potrošnja i emisije nove Fabije smanjuju se za čak 17 %. Najštedljivija Fabia bit će Fabia GreenLine s 1,4 TDI/55 kW (75 KS) motorom, koja će biti dostupna 2015. godine. Njezina potrošnja dizela iznosi samo 3,1 l/100 km, što odgovara emisijama CO2 od 82 g/km.

Tags: /