Vijesti

Nova Škoda Octavia Scout

Škoda Octavia ScoutNova Škoda Octavia Scout je individualno svestrano vozilo sa snažnim pogonom na sve kotače i robusnim offroad izgledom. Uz vrijednosti emisija štetnih plinova i potrošnje smanjene u usporedbi s prethodnim modelom za čak 20%, ovaj crossover nudi puno prostora, maksimalnu funkcionalnost, najmodernije sustave sigurnosti i komforne sustave te izvanredan omjer uloženog i dobivenog.

“Kao crossover karavan s izuzetno svestranom primjenom nova Škoda Octavia Scout pokazuje snagu marke Škoda. Ime “Scout” morate kod Škode zaslužiti. Octavia Scout je snažan model s impresivnim karakteristikama pogona na sve kotače i najboljim vrijednostima glede sposobnosti vozila za savladavanje uspona, vučne sile i razmaka od tla. Ovaj automobil ispunjava najveće zahtjeve po pitanju tehnike, estetike i životnog stila te predstavlja dobar odgovor na sve veće želje kupaca u pogledu atraktivne individualizacije naših vozila”, kaže prof. dr. h.c. Winfried Vahland, predsjednik Uprave marke Škoda.

Nova Octavia Scout dostupna je isključivo na bazi Octavie Combi. Uvođenje na tržište slijedi od kolovoza 2014. godine. Od 2007. godine Octavia Scout čini neizostavan sastavni dio palete modela marke Škoda. S drugom generacijom modela Scout Škoda Auto a.s. želi još više povećati uspjeh svog multitalenta. Od 2007. do kraja 2013. godine Škoda je kupcima diljem svijeta isporučila 53.600 modela Octavia Scout. To je gotovo 8 % ukupnih isporuka modela Octavia Combi u istom razdoblju.

Za novu Octaviju Scout u ponudi su tri motora: dva dizelska i jedan benzinski. Motori su snažniji i istovremeno štedljiviji nego motori koji su se do sada koristili kod prethodnog modela. To je moguće zahvaljujući smanjenju težine za čak 29 kg, poboljšanjima tehnike pogona na sve kotače i korištenju učinkovitih Green tec motora sa serijskim automatskim start-stop sustavom i rekuperacijom energije kočenja. Sva tri motora ispunjavaju normu EU 6, koja vrijedi od rujna 2014. godine.

Po prvi puta u nekom modelu marke Škoda, u ponudi je 2,0 TDI/135 kW (184 KS), u kombinaciji s automatskim šesterostupanjskim mjenjačem s dvije spojke (DSG) i pogonom na sve kotače. Kombinirana potrošnja iznosi samo 5,1 l/100 km. To odgovara COemisiji od 134 g/km.