Vijesti

Novi Citroën C1

Na Ženevskom salonu automobila, Citroën premijerno predstavlja novi Citroën C1 s ciljem obnove bestselera prodanog u više od 760.000 primjeraka, od izlaska na tržište 2005. Živahan i bez kompleksa, novi će gradski mališan, ponuđen u izvedbi s trojim ili petorim vrata, biti otkriven i s novom siluetom, s otvorom na krovu, koja se naziva Airscape.

Premda može prevesti četiri odrasle osobe i nudi im mnogo prostora na prednjim i stražnjim sjedalima, novi Citroën C1 zadržao je kompaktne dimenzije (duljina 3,46 m / širina 1,62 m / visina 1,45 m) u obje izvedbe. U odnosu na prethodnu generaciju, dobio je nov, 4 kg lakši stražnji ovjes, nove opruge ovjesa, nove amortizere i nov stabilizator velikog promjera. Rezultat je udobnost ovjesa na najvišoj razini i besprijekorno držanje ceste.

Novi Citroën C1 ima intuitivne tehnologije jednostavne za uporabu. Može biti opremljen 7“ tabletom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim multimedijskim funkcijama (radio, telefon, video, putno računalo). Nikada osamljen, uvijek u toku zbivanja, novi C1 povezan je zahvaljujući tehnologiji Mirror Screen. Ova tehnologija omogućuje kopiranje sadržaja s pametnog telefona te njegovo upravljanje putem 7“ tabletom osjetljivim na dodir. Za to je dovoljno provjeriti kompatibilnost smartphonea, instalirati aplikaciju za razmjenu podatka i priključiti mobitel na USB utičnicu automobila. Zatim se putem tableta možete posve jednostavno služiti mogućnostima pametnog mobitela: navigacijom, telefonom, imenikom, glazbom, internetskim radiom kao i ostalim korisnim aplikacijama pogodnim za vožnju.

Motor e-VTi 68 Airdream s peterostupanjskim mjenjačem, zajedno s tehnologijom Stop&Start i posebnim aerodinamičnim paketom omogućuje novom modelu Citroën C1  da se svrsta među vodeće automobile u pogledu potrošnje goriva i emisije CO2. Motor VTi 68 može biti spojen i s upravljanim mjenjačem: ETG (Efficient Tronic Gearbox). Taj peterostupanjski mjenjač ima funkciju stupnjevanja prijenosa i optimalno mapiranu papučicu gasa, što omogućuje bolje doziranje za posve glatka kretanja i veći užitak u vožnji.

Novi motor VTi 82 iz obitelji PureTech, 1,2-litreni trocilindrični benzinski motor obujma od 82 KS rabi inovativne, učinkovite i štedljive tehnologije: potrošnja od 4,3 l/100 km i emisije CO2 od 99 g/km u paru sa živahnošću i užitkom u vožnji. Okretnog momenta od 118 Nm i ubrzanja od 0 do 100 km/h za 11 sekundi, taj motor pojačava sposobnost novog  modela Citroën C1 da pobjegne iz gradske vreve.

Tags: / /