Vijesti

Novi Jeep Cherokee i Renegade uskoro u Hrvatskoj

Jeep Cherokee i RenegadeNakon što je u dvije godine, Fiat, ili po novome FCA (Fiat Chryser Automobiles), kompletno obnovio najatraktivniji model, Grand Cherokee, koji je sada perjanica ponude, ali i lider u segmentu velikih SUV-a, te se bez problema prodaje u cijelome svijetu s ogromnim uspjehom (i u Hrvatskoj) Jeep je krenuo dalje. Do kraja 2014. godine u Hrvatskoj možemo očekivati još dva potpuno nova modela.

Prvi na redu je Cherokee, “manji brat” Grand Cherokeeja, koji dolazi u manjim vanjskim gabaritima i s četverocilindričnim motorima (diesel 140 i 170 KS) i benzinskim sa šesterocilindričnim (3.2 V6) te je prvenstveno namijenjen uključivanjem i ženske populacije, obzirom da veliki Grand Cherokee mnogi smatraju isključivo muškim vozilom.

Cherokee dolazi na potpuno novoj platformi, razvijenoj u SAD-u i biti će dobra osnova za jedan novi model Alfa Romea na istoj podlozi, koji stiže 2015. godine. Od tehničkih noviteta vrlo je zanimljiv novi automatski mjenjač s čak 9 stupnjeva prijenosa. Kako priliči ovakvom vozilu i klasi, paket standardne opreme je izuzetno bogat, sve do ventiliranih kožom presvučenih sjedala i funkcija automatskog parkiranja. Prema Euro NCAP-u, novi Cherokee je nasigurniji automobil u kategoriji.

Renegade (eng. Odmetnik) je potpuno novi model marke Jeep Nastao je u proizvodnim pogonima u Italiji pa će biti prvi predstavnik ove marke koji se proizvodi izvan SAD-a. Upravo ta činjenica ga čini dodatno interesantnim zbog manjih trasportnih troškova i brzine narudžbi i isporuke, s obzirom na blizinu Italije Hrvatskoj. Renegade je automobil gradsko-terenskih svojstava automobil s kojim ćete svaki dan ići na posao, a vikendom ćete se osjećati potpuno slobodnima da pobjegnete od gradskih gužvi i to s jednakom slobodom za kretanje po asfatu ili izvan.

Renagade otvara novu stranicu marke Jeep, “targetira” podjednako mušku i žensku populaciju i pobuđuje način života koji je sve samo ne statičan.

Jeep Renegade dolazi s tri benzinska i tri diesel motora, s pogonom na 2 ili na 4 kotača, a cjenovno se pozicionira u kategoriju do 30.000 eura, što ga čini iznimno zanimljivim i hrvatskim kupcima.

S dva nova modela, u 2015. godini očekuje se prelazak magične prodajne granice, brojke od 1.000.000 (milijun prodanih vozila), a to je sigurno više nego respektabilna brojka. Jeep, s financijsko-tehnološko-marketinškim “gorivom” od strane Fiata, bilježi blistavu sadašnjost i realno se može nadati još boljoj budućnosti.