Vijesti

Novi Peugeot 308 SW

Samo nekoliko mjeseci od komercijalizacije novog 308, Peugeot širi svoju gamu i predstavlja novi karavan. Peugeot 308 SW potpuno je nanovo osmišljen i poput novog 308, od svog prethodnika preuzeo je samo ime. Peugeot 308 SW imat će svoju svjetsku premijeru na salonu automobila u Ženevi 2014., nakon čega započinje prodaja u Francuskoj pa potom, na proljeće, u drugim europskim zemljama.

Peugeot dizajneri osmislili su velik karavan, niske siluete, sportskog izgleda (dužina: 4,58 m i visina: 1,47 m). Zbog, za ovu kategoriju, raskošnih dimenzija moći će udovoljiti klijenteli koja traži osnovne odlike karavana: prostranost, modularnost i praktičnost.

Prtljažnik novog Peugeot 308 SW, volumena 610 l, je među najboljima u segmentu. Njegove jednostavne linije tvore praktičan i funkcionalan prostor, rukovanje je krajnje jednostavno (stražnja klupa se obara jednim potezom iz prtljažnika), a podnica je savršeno ravna. Završna obrada je na nivou više klase.

Novi Peugeot 308 SW je 140 kg lakši od svog prethodnika. Benzinski i dizelski Euro 6 motori, dostupni od lansiranja, jamče izvanredne performanse, a motor BlueHDi, koji emitira samo 85 g CO2/km, postavlja nove standarde u segmentu.

Tags: /